Polisorbat 20

Emulgatory, środki powierzchniowo czynne
Polysorbate 20 – Niezbędny solubilizator do klarownych i jednorodnych formulacji wodnych Polysorbate 20 to niejonowy, hydrofilowy surfaktant pochodzący z kwasu laurynowego i sorbitolu. Jest stosowany...
3,66 €
3,08 € (bez VAT)

Środek konserwujący BS

Konserwanty, przeciwutleniacze
Środek konserwujący BS – rozpuszczalny w wodzie, o szerokim spektrum działania Środek konserwujący BS to płynny system konserwujący złożony z zoptymalizowanej mieszanki soli kwasów organicznych:...
4,21 €
3,54 € (bez VAT)

Konserwant PE

Konserwanty, przeciwutleniacze
Preservative PE – Wysokowydajna ochrona mikrobiologiczna i wyjątkowa stabilność Preservative PE to synergiczna mieszanka o szerokim spektrum skuteczności przeciwdrobnoustrojowej, wszechstronna i...
4,83 €
4,06 € (bez VAT)

Rizi-beads

Środki złuszczające
Rizi-beads – mikrosfery do delikatnej eksfoliacji Rizi-beads to w 100% naturalny składnik eksfoliujący otrzymywany poprzez uwodornienie i sferoidyzację wosku roślinnego z czystego oleju rycynowego (...
3,56 €
2,99 € (bez VAT)

RoseGuard

Konserwanty, przeciwutleniacze
RoseGuard – Wielofunkcyjna ochrona przeciwdrobnoustrojowa o delikatnym zapachu róży RoseGuard to nowoczesna synergiczna mieszanka złożona z alkoholu fenetylowego i glikolu kaprylowego, opracowana w...
2,89 €
2,43 € (bez VAT)

Peeling z dzikiej róży

Środki złuszczające
Peeling z dzikiej róży – wygładzenie skóry, promienność Peeling z dzikiej róży to w 100% naturalny składnik eksfoliujący otrzymywany przez mielenie i przesiewanie nasion rośliny Rosa Canina . Stanowi...
3,43 €
2,88 € (bez VAT)

SCI Surfaktant

Emulgatory, środki powierzchniowo czynne
Surfaktant SCI - Łagodny środek powierzchniowo czynny o obfitej, kremowej pianie Surfaktant SCI to łagodny, silnie pieniący się środek powierzchniowo czynny, który tworzy obfitą, kremową pianę,...
5,45 €
4,58 € (bez VAT)

SCS Surfaktant

Emulgatory, środki powierzchniowo czynne
Surfaktant SCS - Silny anionowy środek powierzchniowo czynny, do skutecznego mycia i obfitego pienienia Surfaktant SCS to silny anionowy środek powierzchniowo czynny przeznaczony do skutecznego...
3,77 €
3,17 € (bez VAT)

Baza szamponu organiczna

Bazy kosmetyczne
Baza szamponu organiczna – gotowa baza z łagodnymi surfaktantami do higieny włosów Baza szamponu organiczna to gotowa baza stosowana do szybkiego przygotowywania spersonalizowanych szamponów. Formuła...
7,12 €
5,98 € (bez VAT)

Środek powierzchniowo czynny SLES+LG

Emulgatory, środki powierzchniowo czynne
Środek powierzchniowo czynny SLES+LG – bogata piana i zwiększona łagodność Środek powierzchniowo czynny SLES+LG to wysokowydajna mieszanka surfaktantów, stworzona w celu zapewnienia optymalnej...
5,25 €
4,41 € (bez VAT)

Wodorowęglan sodu

Funkcjonalne
Wszechstronny materiał stosowany w preparatach kosmetycznych jako środek regulujący pH, dezodorujący, ścierny i musujący. Jest również cenny w naturalnych środkach czyszczących do użytku domowego....
4,27 €
3,59 € (bez VAT)

Softdermo

Konserwanty, przeciwutleniacze
Softdermo - Wielofunkcyjna ochrona kosmetyków bez tradycyjnych konserwantów Softdermo to naturalnie pozyskiwana mieszanka dopuszczona do stosowania w kosmetykach bio, oparta na organicznych kwasach...
3,67 €
3,08 € (bez VAT)

Tricaprylin

Estry, specjalistyczne lipidy
Tricaprylin - emolient transformujący sensorykę od bogatej do lekkiej Tricaprylin to wysokiej klasy, wydajny emolient w 100% pochodzenia roślinnego, uznawany za transformator sensoryczny, ponieważ...
6,74 €
5,66 € (bez VAT)

Mocznik kosmetyczny

Składniki aktywne
Mocznik kosmetyczny Kluczowy składnik Naturalnego Czynnika Nawilżającego skóry, w czystej formie jakości kosmetycznej. Mocznik jest jedną z substancji, które skóra naturalnie wytwarza jako część...
3,13 €
2,63 € (bez VAT)

Guma ksantanowa

Woski, gumy
Guma ksantanowa – referencyjny naturalny zagęstnik w kosmetyce Guma ksantanowa jest jednym z najczęściej stosowanych naturalnych składników do zagęszczania i stabilizowania wodnych formulacji...
3,05 €
2,56 € (bez VAT)

Rykinoleinian cynku

Funkcjonalne
Rycynolan cynku – skuteczny neutralizator zapachu, składnik aktywny w naturalnych dezodorantach Rycynolan cynku otrzymuje się poprzez połączenie cynku z kwasem rycynolowym, głównym kwasem tłuszczowym...
3,39 €
2,85 € (bez VAT)