Wyciąg z malwy organicznej

Ekstrakty
Organiczny ekstrakt z malwy – zmiękczenie, ukojenie i nawilżenie dla delikatnej skóry Ekstrakt z malwy to wyjątkowo łagodny składnik botaniczny, otrzymywany przez macerację kwiatów Malva sylvestris w...
5,75 €
4,83 € (bez VAT)

Kryształki mentolu

Funkcjonalne
Mentol – naturalne kryształy o intensywnym efekcie chłodzącym i świeżym zapachu Naturalny mentol otrzymuje się poprzez krystalizację olejku eterycznego z Mentha arvensis (mięty polnej), jednego z...
4,56 €
3,83 € (bez VAT)

Polisorbat 20

Emulgatory, środki powierzchniowo czynne
Polysorbate 20 – Niezbędny solubilizator do klarownych i jednorodnych formulacji wodnych Polysorbate 20 to niejonowy, hydrofilowy surfaktant pochodzący z kwasu laurynowego i sorbitolu. Jest stosowany...
3,66 €
3,08 € (bez VAT)

Środek konserwujący BS

Konserwanty, przeciwutleniacze
Środek konserwujący BS – rozpuszczalny w wodzie, o szerokim spektrum działania Środek konserwujący BS to płynny system konserwujący złożony z zoptymalizowanej mieszanki soli kwasów organicznych:...
4,21 €
3,54 € (bez VAT)

Mikronizowany proszek ryżowy

Funkcjonalne
Mikronizowany proszek ryżowy - wyjątkowo drobny proszek natywny, matujący, absorbujący, modyfikator estetyczny Mikronizowany proszek ryżowy to natywny proszek ryżowy, zoptymalizowany poprzez obróbkę...
3,37 €
2,83 € (bez VAT)

Wodorowęglan sodu

Funkcjonalne
Wszechstronny materiał stosowany w preparatach kosmetycznych jako środek regulujący pH, dezodorujący, ścierny i musujący. Jest również cenny w naturalnych środkach czyszczących do użytku domowego....
4,27 €
3,59 € (bez VAT)

Mleczan sodu

Funkcjonalne
Sodium Lactate - biomimetyczny składnik nawilżający, regulator pH i czynnik teksturotwórczy Sodium Lactate to sól sodowa kwasu mlekowego, wytwarzana w procesie naturalnej fermentacji źródła cukru...
3,44 €
2,89 € (bez VAT)

Sodium PCA

Funkcjonalne
Sodium PCA - biomimetyczny składnik nawilżający i niezbędny element NMF Sodium PCA to wyjątkowy fizjologiczny humektant, naturalnie występujący w ludzkim naskórku jako integralna część Naturalnego...
3,93 €
3,30 € (bez VAT)

Softdermo

Konserwanty, przeciwutleniacze
Softdermo - Wielofunkcyjna ochrona kosmetyków bez tradycyjnych konserwantów Softdermo to naturalnie pozyskiwana mieszanka dopuszczona do stosowania w kosmetykach bio, oparta na organicznych kwasach...
3,67 €
3,08 € (bez VAT)

Solubilizator

Olejki eteryczne
Naturalny solubilizator – bez PEG, roztwory wodne z olejkami zapachowymi i lipofilowymi składnikami aktywnymi. Solubilizator wyróżnia się doskonałą skutecznością solubilizacji, zaprojektowany do...
4,95 €
4,16 € (bez VAT)

Kwas stearynowy

Funkcjonalne
Kwas stearynowy - czynnik teksturotwórczy, stabilizator i składnik nadający konsystencję Kwas stearynowy to nasycony kwas tłuszczowy, naturalnie występujący w różnych masłach i olejach roślinnych,...
4,06 €
3,41 € (bez VAT)

Tricaprylin

Estry, specjalistyczne lipidy
Tricaprylin - emolient transformujący sensorykę od bogatej do lekkiej Tricaprylin to wysokiej klasy, wydajny emolient w 100% pochodzenia roślinnego, uznawany za transformator sensoryczny, ponieważ...
6,74 €
5,66 € (bez VAT)

Mocznik kosmetyczny

Składniki aktywne
Mocznik kosmetyczny Kluczowy składnik Naturalnego Czynnika Nawilżającego skóry, w czystej formie jakości kosmetycznej. Mocznik jest jedną z substancji, które skóra naturalnie wytwarza jako część...
3,13 €
2,63 € (bez VAT)

Rykinoleinian cynku

Funkcjonalne
Rycynolan cynku – skuteczny neutralizator zapachu, składnik aktywny w naturalnych dezodorantach Rycynolan cynku otrzymuje się poprzez połączenie cynku z kwasem rycynolowym, głównym kwasem tłuszczowym...
3,39 €
2,85 € (bez VAT)