Titanium Dioxide (CI 77891) (Dwutlenek Tytanu) Titanium Dioxide (CI 77891), czyli dwutlenek tytanu w języku polskim, to biały pigment mineralny szeroko stosowany w kosmetyce ze względu na swoje...
Opis
Mineralny pigment kosmetyczny o perłowym połysku, odpowiedni do stosowania w produktach kosmetycznych do pielęgnacji ciała, makijażu i mydłach.
Składniki: Mica, CI 77891, CI 77491
Wielkość cząstek: 10-60 μm
CECHY
- wysoka czystość, pigment kosmetyczny
- drobny proszek, bez nanocząstek
- profesjonalny pigment perłowy
- miękka i jedwabista konsystencja
ZASTOSOWANIE
- może być stosowany bezpośrednio jako cień do powiek
- jako składnik kosmetyków mineralnych: cieni do powiek, pudrów sypkich lub prasowanych, różów, podkładów, korektorów, tuszy do rzęs, eyelinerów, pomadek
- można łączyć z innymi mikami lub tlenkami, aby stworzyć własne odcienie
- można mieszać z proszkami roślinnymi lub mineralnymi, takimi jak serycyt, stearynian magnezu, skrobia kosmetyczna, kaolin, mikronizowany proszek ryżowy
- do barwienia kosmetyków, żeli, olejków, kremów, masła do ciała, produktów piankowych i do kąpieli; zazwyczaj dodawany na końcu receptury
- do barwienia mydeł wytwarzanych na zimno oraz mydeł topionych i wylewanych; dodawać wstępnie zdyspergowany w oleju roślinnym, olejku eterycznym lub olejku zapachowym lub dodawać w postaci niezmienionej na ostatnim etapie
Dane dotyczące bezpieczeństwa: wyłącznie do użytku kosmetycznego; nie wdychać pyłu podczas otwierania opakowania i pracy z produktem
You'll like these too
Szczegóły
Code
D-1602
Odpowiednie dla
kosmetyki, makijaż, mydła
Download
Blog
-
-
Mica (Mika) Mica, czyli mika w języku polskim, to naturalny minerał powszechnie stosowany w kosmetyce ze względu na swoje właściwości odbijające światło i nadające produktom subtelny połysk. Jej...
-
Iron Oxide Red CI 77491 (czerwony tlenek żelaza) Mineralny pigment kosmetyczny stosowany w celu nadania produktom czerwonego, rdzawoczerwonego lub ciepłego brązowawego odcienia. Pomaga poprawiać...
Reviews
5 na 5 gwiazdek
Na podstawie 4 głosów
5 gwiazdek
100%
4 gwiazdek
0%
3 gwiazdek
0%
2 gwiazdek
0%
1 gwiazdka
0%
Czy posiadasz lub używałeś ten produkt?
Opublikuj recenzję
Napisz recenzję i zdobądź punkty lojalnościowe o wartości 0,40 €.
K
Farverne dækker rigtig godt, og er drøje i brug. Eneste ulempe er, at bøtten er dækket af pigmentstøv, så håndvask er nødvendig efter håndtering.
E
very fine and effective, they blend very well, in liquid and with other powders; sometimes I blend them on application, other times I apply them directly from their container, with a brush, on a transparent base on the lips or eyelids
A
for coloring cold process soaps and melt & pour soaps; added pre-dispersed in vegetable oil, essential oil or in perfuming, or added as such at the final stage
K
Farven giver et flot gammeldags look. Dækkeevnen er udmærket. Ofte blander jeg det med noget hvid også, så det ikke er alt for fremtrædende.